Läs mer om våra tidigare föreställningar här

Teater LEO, tidigare TeaterExpressen har spelat teater sedan 2010 och erbjuder föreställningar för barn och vuxna i hela Östergötland ( utanför länet också för den delen ).
Vi har hunnit med en hel del genom åren som vi gärna delar med oss av. Här kommer ett smakprov på några av föreställningarna.
Trevlig läsning!

I AFTON MORD

Året är 1941- Ett världskrig pågår. En splittrad familj återförenas.

Glädje, kärlek och starka familjeband. Men också svartsjuka, bittra minnen och ond bråd död.
Vadstena Nya Teater presenterade en spännande mordgåta med musik, sång och ryslig stämning, där publiken fick möjlighet att lösa ett mystiskt mord.Correns recensent Christer Fällman skrev: ”Det mycket skickliga skådespelet ut i minsta tonfall, ögonkast och fingertoppskänsligt i alla detaljer är en njutning att se."

SINGELBUSSEN

Välkommen till krogshowen Singelbussen!
En oförutsägbar bussresa i fyra akter.

Vad gör man när det är dags att leta efter kärleken. En möjlighet är att åka på Magge Norrins Singelresa till Paris. På bussen finns karaoke och trevligt sällskap. Men vad händer vid framkomsten och hittas kärleken? Hoppa in i vår drömvärld och se efter!

HJÄLTEN FRÅN STÅNGÅN

Året är 1935 och vi befinner oss hemma hos Torsten Pettersson i Linköping. Idag ska det firas bröllop och det kommer att bli en minnesvärd dag! På mer än ett sätt... "I andra akten når det både nya höjder och publikens jubel".."när slutscenen klingat ut vill applåderna inte ta slut.".....Niclas Angerborn, Lasse Olofsson, Mia Poppe, Pernilla Parszyk och många fler i denna snurriga och lustfyllda fars 

ELlen Key och Ljuset på strand

En pjäs om Ellen Keys år på Strand.
Vi får följa Ellen Key och hennes väninna och hushållerska Malin Blomsterberg under deras år på Strand. Ett underbart liv bland naturens mysterier, litteratur, vänner och lustiga upptåg. Men också en mörk och svår tid fylld av oro och livets oundvikliga slut. Pjäsen är baserad på verkliga händelser och personer, men författarna har tagit sig friheten att själva fantisera om hur det en gång kanske såg ut på Ellen Keys Strand

Casanova sökes!

Föreställningen blev en publiksuccé med premiär den 30/12–14 och spelades fram till 31/1-15 på Sagateatern i Linköping.
Välkommen hem till familjen Fallman! Året är 1927 och vi befinner oss i fabrikör Fallmans våning i Vasastaden i Linköping. Paret Julius och Asta väntar hem sin dotter Charlotte från huvudstaden, där hon tillbringat ett år hos sin morbrors familj. Nya värderingar och gammal moral krockar i denna klassiska komedi av radarparet Arnold & Bach. Corren skrev: "Alla känns övertygande i sina roller och när pjäsen är slut tänker jag – att den gärna kunnat vara lite längre."

Skaffa mig en tenor

Spelades vintern 2013/2014 och blev en succé. Lysande recensioner och gott om folk i salongen. Ett stort tack till alla er som kom och tittade!
Corren skrev i sin recension: ” Sacramento, vilket skrattigt gung – och vilket tajt gäng!” …….”Uppsättningen måste med sina inalles åtta medverkande ses som något av en fullträff. ” 

 

Heta synder

Var en eggande och syndig föreställning om vår tillvaro här på jorden och kommande platser.
Sent ska syndaren vakna, och varför inte göra det hos oss?
En ångande het föreställning, där vi bjöd på musik, komik och total galenskap i en djävulsk blandning.
 

det mystiska paketet

Var en barnföreställning på turné 
Idag kommer brevbäraren med ett mystiskt paket till Gösta. Det är ett värdefullt paket som Gösta längtat efter. Men vad är det i det? Det är många som undrar vad det kan vara…Det mystiska paketet är en fantasifull saga med dockor, musik och mycket humor för barn från 4 till 8 år.
 

Mord på mässen

Denna spännande föreställning spelades våren och hösten  2018. Teater Leo och Livgrenadjärmässen bjuder på en spännande mordgåta. Trerätters-middag, skådespel och härlig musik i en unik och fantastisk miljö med historiska anor!

Fröken Julie

Fröken Julie
En klassisk berättelse i ny tappning, inramad med finstämd folkmusik. Spelades 2017 och 18 på Vadstena nya teater med skådespelaren Lars Olofsson från Teater Leo som också gjort manuset till den här föreställningen.

Hugo Hansson

Hugo Hansson
En mysig och tänkvärd barnteater av Teater Leo på turne mellan 2016 - 18

Omaka par

Den här föreställningen hade premiär 2010 i Norrköping på Skandiateatern och spelades sedan vintern 2010 och 2011 på Sagateatern i Linköping.
Det är över fyrtio år sedan Neil Simon skrev denna roliga komedi om Oscar & Felix, men vi tycker den är en tidlös klassiker. Det var med stor glädje vi presenterade vår version av Omaka Par!
En underhållande och rolig teaterupplevelse med vår skrattretande och härliga komediklassiker.Tidningarnas recensioner av föreställningen:
”4 spårvagnar av 5″
Norrköpings Tidningar
”Skratten i salongen står som spön i backen”
 och ”Dynamisk duo som lockar till gapskratt”
Östgöta Correspondenten

Par i trubbel

Årets fars 2011/2012!
Premiär i Norrköping hösten 2011 och sedan spelades  föreställningen vintern 2011/12 på Sagateatern i Linköping.
Recensent Emil Åkerö på Corren jublade över Par i Trubbel! Så här skrev han:… i slutet av första akten skrattar jag så ögonen tåras och det håller sig ända in i slutet.


 

Fullt frisk

Årets skratt på Sagateatern vintern 2012-13! 
För 4:e året i rad satte producenterna Lasse Olofsson och Niclas Angerborn tillsammans upp en fars för att roa östgötapubliken. Föreställningen  Fullt Frisk hade premiär 31/12-2012.
Efter premiären lovordade Corren föreställningen och gav den fyra C i betyg.
I recensionen stod bl a att läsa: ”Farsen är absolut värd ett besök. Gå dit en dag du behöver piggas upp.”
 

Kuta och Kör

Vi i Teater Leo bjöd 2016/17 på ännu en klassisk skrattfars på Sagateatern! Denna gång var det Ray Cooneys hejdlöst roliga fars Kuta och Kör som Angerborn & Olofsson gjorde till sin egen. Med hjälp av de riksbekanta komediennerna Sanna Ekman och Jeanette Capocci och de erfarna komediskådespelarna Jocke Johansson, Anders Gustavson, Åke Lindgren och Jocke Gustavsson från Östergötland, bjöd vi på en hejdundrande kväll på Sagateatern!
 

Charleys tant

Charleys Tant
Årets skratt på Sagateatern vintern 2017-2018. En härligt frodig föreställning med många komiska poänger.

Gröna Hissen

Gröna Hissen!
Succeföreställningen från 2019/2020. En härligt underhållande föreställning som satte publikrekord.