Det här är teater LEO

Lars Olofsson

Lasse Olofsson

Från 1999 till 2010 var han verksam i Jippi Kulturproduktioner men är nu med i Teater Leo i Linköping. 15 somrar stod Lasse på Sjöbergska friluftsteaterns scen i G:a Linköping, som var en av landets största friluftsteatrar för barn och familjer. Sommaren 2010 var han med i 5 myror är fler än 4 elefanter och gjorde Brasses karaktär i föreställningen och 2012 spelade han självaste Pettson i Pettson och Findus på samma teater.

Har medverkat i 30-tal revyer och farser som t.e.x Hal som en ål, Casanova sökes, Spanska flugan, Kuta och Kör. Har gjort 10-tal mindre barnföreställningar på turne´ och är nu hösten 2017 ute runt om i Östergötland och spelar Polisen och Filuren och Hugo Hansson flyttar in. Har också under våren - 17 skrivit manus och medverkat i Fröken Julie - en galen historia som byggde på Strindbergs klassiska Fröken Julie och föreställningen Döden knackar på. Båda spelades på Vadstena nya teater. Där kunde man också under sommaren se honom i Märta - gift Söderberg.
Har under hösten 17 medverkat i Sista minuten -  en högtflygande krogshow på Vadstena nya teater och Kinski och döden med Teater Opulens. En turnerande föreställning om livsfrågor. Under 2018 har man kunnat se honom i Charleys Tant, I sista minuten- en högtflygande krogshow, Fröken Julie, Mord på mässen, Felicia och fåglarna, En hyllning till Hasse Alfredsson, Märta - gift Söderberg.  Kommer att ha premiär på farsen I nöd och lust vintern 2018-19 på Sagateatern.

Niclas Angerborn

Niclas Angerborn

Niclas är född i Malmö och började sin teaterkarriär med åtskilliga teateruppsättningar under gymnasieåren. Han flyttade till Linköping 1989 och sedan dess har han varit Östergötland trogen. Niclas arbetar heltid med teater sedan många år och man har kunnat se honom i mängder av teateruppsättningar i länet.

För östgötarna är nog Niclas mest känd för sina roliga ”gubbar” i åtskilliga revyer, farser och komedier. Kuta och Kör, Spanska Flugan, Hal som en ål, Omaka Par, Fullt Frisk, Par i Trubbel och Casanova sökes är några av alla de pjäser Niclas medverkat i.

Niclas är också fast medlem i Vadstena Nya Teater. Där har han medverkat i Heta Synder, I afton mord, Döden knackar på och Ellen Key och Ljuset på Strand. Han regisserar, skriver manus och står på scen, uppgifterna varierar.  

Niclas är även filmskådespelare och kan ses i filmerna Hundraåringen och Hundraettåringen i rollen som Kommissarie Magnusson. Han medverkar i också i hylllade filmen Småstad. 

Dessutom har han jobbat på Radio Östergötland, och skrivit krönikor i Östgöta Correspondenten. Niclas är en mångsidig artist som känner sig hemma i både fartfyllda farser och dramatiska teateruppsättningar.

Kontakta gärna Niclas om du behöver en regissör, speakerröst, skådespelare till teater, film eller reklam.