Det här är teater LEO

Lasse Olofsson

Skådespelare, producent och manusförfattare

Mellan 1987 - 1994 var han verksam i  bla Linköpings nyårsrevy, Theorikateatern i Eskilstuna, Teater Magnet, Teater Ett, Sjöbergska friluftsteatern, Nbv teatern, Teater Imprompto och ett flertal andra grupper. Från 1994-1999 drev han tillsammans med Niclas Angerborn Teater Vital. Från 1999 till 2010 var han och Niclas verksam i Jippi Kulturproduktioner men är nu sedan 2010 med i Teater Leo i Linköping. 16 somrar stod Lasse på Sjöbergska friluftsteaterns scen i G:a Linköping, som var en av landets största friluftsteatrar för barnfamiljer. Sommaren 2010 var han med i 5 myror är fler än 4 elefanter och gjorde Brasses karaktär i föreställningen och 2012 spelade han självaste Pettson i Pettson och Findus på samma teater.

Har medverkat i 40-tal revyer, komedier och farser som t.e.x Hal som en ål, Casanova sökes, Spanska flugan, Kuta och Kör, Gröna hissen, Som man bäddar osv. Har även gjort många barnföreställningar på turne´.  
Under 3 somrar mellan 2019-2021 kunde man även se Lasse i Astrid Lindgrens värld som Mattis o Borka i Ronja Rövardotter, Farbror Nilsson i Madicken och Orvar i Bröderna Leojonhjärta.

Under 2022, är han aktuell i de 4 barnteaterföreställningarna Felicia och fåglarna, Farbror Skrot och Pippi (som spelades på Sörby rundloge i Juni) och den helt nyskrivna föreställningen Flickan med de röda dansskorna som Lasse skrivit under sommaren. För vuxna spelar han komedierna Tre Olika på Vadstena nya teater och föreställningen En miljon på permission i  Landeryds hembygdspark. Även mordgåtan Döden på mässen - en dödlig duell kommer han medverka i under hösten/vintern på Livgrenadjärmässen i Linköping.

Vintern/ Våren 2023 kan man se Lasse i farsen Skyll inte på mig på Sagateatern i Linköping, Mord på mässen - Mordgåta på Mässen i Linköping, Bröllopsmordet på Brunneby Musteri, 3 Olika på Vadstena Nya Teater, och dem 3 turnerande barnteaterföreställningarna Flickan med de röda dansskorna, Farbror Skrot - längtan efter en vän och Svenska Ryttareliten.

Niclas Angerborn

Skådespelare, regissör och manusförfattare

Niclas är född i Malmö och började sin teaterkarriär med åtskilliga teateruppsättningar under gymnasieåren. Han flyttade till Linköping 1989 och sedan dess har han varit Östergötland trogen. Niclas arbetar heltid med teater sedan många år och man har kunnat se honom i mängder av teateruppsättningar i länet.

För östgötarna är nog Niclas mest känd för sina roliga ”gubbar” i åtskilliga revyer, farser och komedier. Kuta och Kör, Spanska Flugan, Hal som en ål, Omaka Par, Fullt Frisk, Par i Trubbel och Casanova sökes är några av alla de pjäser Niclas medverkat i.

Niclas är också fast medlem i Vadstena Nya Teater. Där har han medverkat i Heta Synder, I afton mord, Döden knackar på och Ellen Key och Ljuset på Strand. Han regisserar, skriver manus och står på scen, uppgifterna varierar.  

Niclas är även filmskådespelare och kan ses i filmerna Hundraåringen och Hundraettåringen i rollen som Kommissarie Magnusson. Han medverkar i också i hylllade filmen Småstad. 

Dessutom har han jobbat på Radio Östergötland, och skrivit krönikor i Östgöta Correspondenten. Niclas är en mångsidig artist som känner sig hemma i både fartfyllda farser och dramatiska teateruppsättningar.

Kontakta gärna Niclas om du behöver en regissör, speakerröst, skådespelare till teater, film eller reklam.