Det här är teater LEO

Lasse Olofsson

Från 1999 till 2010 var han verksam i Jippi Kulturproduktioner men är nu med i Teater Leo i Linköping. 16 somrar stod Lasse på Sjöbergska friluftsteaterns scen i G:a Linköping, som var en av landets största friluftsteatrar för barn och familjer. Sommaren 2010 var han med i 5 myror är fler än 4 elefanter och gjorde Brasses karaktär i föreställningen och 2012 spelade han självaste Pettson i Pettson och Findus på samma teater.

Har medverkat i 40-tal revyer, komedier och farser som t.e.x Hal som en ål, Casanova sökes, Spanska flugan, Kuta och Kör, Gröna hissen osv. Har även gjort många mindre barnföreställningar på turne´.  
Under 2021, aktuell i turnerande barnteaterföreställningarna Felicia och fåglarna, och Farbror Skrot.  Och som Farbror Nilsson i Madicken, Borka i Ronja och frihetskämpen Orvar i Bröderna Lejonhjärta på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, Sveriges största park för barn o familjeteater.  Ser nu fram emot att spela Som man bäddar.... på Sagateatern vintern 2021/22

Niclas Angerborn

Niclas är född i Malmö och började sin teaterkarriär med åtskilliga teateruppsättningar under gymnasieåren. Han flyttade till Linköping 1989 och sedan dess har han varit Östergötland trogen. Niclas arbetar heltid med teater sedan många år och man har kunnat se honom i mängder av teateruppsättningar i länet.

För östgötarna är nog Niclas mest känd för sina roliga ”gubbar” i åtskilliga revyer, farser och komedier. Kuta och Kör, Spanska Flugan, Hal som en ål, Omaka Par, Fullt Frisk, Par i Trubbel och Casanova sökes är några av alla de pjäser Niclas medverkat i.

Niclas är också fast medlem i Vadstena Nya Teater. Där har han medverkat i Heta Synder, I afton mord, Döden knackar på och Ellen Key och Ljuset på Strand. Han regisserar, skriver manus och står på scen, uppgifterna varierar.  

Niclas är även filmskådespelare och kan ses i filmerna Hundraåringen och Hundraettåringen i rollen som Kommissarie Magnusson. Han medverkar i också i hylllade filmen Småstad. 

Dessutom har han jobbat på Radio Östergötland, och skrivit krönikor i Östgöta Correspondenten. Niclas är en mångsidig artist som känner sig hemma i både fartfyllda farser och dramatiska teateruppsättningar.

Kontakta gärna Niclas om du behöver en regissör, speakerröst, skådespelare till teater, film eller reklam.