kuta och kör

Välkommen till Linköping anno 1966. Ur radion strömmar svensktoppen med Sven-Ingvars, Hootenanny Singers och Anita Lindblom. På teve tittar man på "Hemma" med Ria Wägner och "Hylands Hörna" med den omåttligt populäre Lennart Hyland.
Och i Linköping rattar Gösta Svensson sin taxi dagar och nätter. Allt går bra tills han en dag råkar ut för en olycka och hela hans liv vänds upp och ner. Gösta hamnar i ett kaos av trassliga lögner, som inte är helt lätt att komma helskinnad ur. Grannar blandar sig i, övernitiska poliser, en energisk reporter och inte blir det lättare av att Gösta råkar ha två fruar!

Teater Leo bjuder på ännu en klassisk skrattfars på Sagateatern! Denna gång är det Ray Cooneys hejdlöst roliga fars Kuta och Kör som herrarna Angerborn & Olofsson gör till sin egen. Med hjälp av de riksbekanta komediennerna Sanna Ekman och Jeanette Capocci och de erfarna komediskådespelarna Jocke Johansson, Anders Gustavson, Åke Lindgren och Jocke Gustavsson från Östergötland, bjuder de på en hejdundrande kväll på Sagateatern!Fina recensioner i Corren efter premiären....
Hårt jobb för skrattmusklerna...
tjusas av Teater Leos skådespelarinsatser...
Jocke Johansson är  som vanligt värd beröm för sitt arbete ....
Niclas Angerborn är övertygande som den dumsnälle droskkusken...
Lasse Olofssons lätt korkade granne retar skrattmusklerna....
Jeanette Capoccis Marianne är torrolig på ett alldeles bedårande vis....


Varmt välkomna! 

 

Är stolta att återigen få presentera en fanstastiskt proffsig ensemble. Årets sköna lirare i laguppställningen är följande:

Sanna Ekman

Sanna Ekman är en riktig veteran i teater och filmvärlden. Många minns henne säkert från Tv-serien Tre kronor eller filmen Morrhår och ärtor. Har gjort ett flertal farser bl.a Hotelligaren, Pengarna eller livet och Nu är det klippt. Sågs senast i Vallarnas uppsättning av Livat i parken. Och har ni inte sett henne så kanske ni hört hennes röst i någon av alla dubbningar hon gjort genom åren. Kommer spela Barbro Svensson.
 

Jeanette Capocci

Jeanette Capocci har en stor erfarenhet av komik och teater. Under 9 säsonger på Vallarna i Falkenberg har hon bevisat att hon har en härlig känsla för det komiska. Har nominerats till guldmasken inte mindre än 5 gånger varav hon belönats en gång för farsenVar är Zlatan?Har agerat på Kruzenstiernska gården i Kalmar i 3 somrar. Nu senast 2016 i föreställningen Rakt ner i fickan. Spelar Marianne Svensson.

Niclas Angerborn

Niclas Angerborn är både regissör, producent, krönikör och skådespelare. Listan kan egentligen göras längre. I över 22 års tid har han roat Linköpingspubliken. Är också en av dem som driver Vadstena nya teater. Har spelat otaliga farser på Sagateatern genom åren. Bildar tillsammans med Lasse Olofsson teatergruppen Teater Leo.  Spelar i år taxichauffören Gösta Svensson.

Joakim Johansson

Joakim Johansson har gått den långa vägen. Började med att bygga kulisser och hjälpa till bakom scenen och är nu ett måste i våra föreställningar. Hans komiska känsla och härliga personligheter har nu förgyllt våra uppsättningar i många år. En mångsysslare som kan det mesta. I år spelar "Jocke" grannen Bert Carlberg.

Lars Olofsson

Lars Olofsson spelade sin första revy i Linköping redan 1987. Ungefär 100 olika uppsättningar har det blivit sedan dess. Nästa år firar han 30 år på scenen. Är också han, en av dem som driver Teater Leo och Vadstena nya teater. Växlar gärna mellan mer allvarliga uppsättningar till farser och revyer. Årets roll är Svante Blom, granne med Marianne och Gösta.

Anders Gustavsson

Anders Gustavsson är nu med för andra gången på Sagateaterns scen. Är just nu aktuell både på filmduken i Johan Falk filmerna och på scenen. Driver en teater som heter Svartå soffteater som både turnerar och spelar på fast scen. Är också med i Comedy Art Theatre som spelar mordgåtor runt om i Östergötland. Har i år fått äran att agera som polisen Bengt Högberg

Åke Lindgren

Åke Lindgren som är ny i gänget för i år har redan spelat Kuta och kör i Åtvidaberg för flera år sedan. Då hade han rollen som taxichauffören.  Har arbetat som journalist i många år men haft skådespeleriet vid sidan om. Har denna gång fått chansen att spela kriminalassistenten Oskar Jacobsson

Joakim Gustavsson

Joacim Gustafsson är nu med för fjärde gången. Har synts i flera produktioner runt om i Östergötland. Är aktiv i teatergruppen Kulturaktörerna, som i somras satte upp Fars lille påg vid Landeryds Hembygdsgård och Comedy Art Theatre som spelar deckargåtor runt om i Östergötland. Syntes också i föreställningen Svingelskogen på friluftsteatern i G:a Linköping. Spelar i år rollen som fotografen Kalle Persson.

Förest. dagar 2016-2017
Fred. 30/12 19.00    
Lörd. 31/12 14.30    
Lörd. 31/12 18.00     
   
Torsd. 5/1 14.30        
Fred. 6/1 14.30       
Lörd. 7/1 14.30          
Sönd. 8/1 14.30
   
Fred. 13/1 19.00
Lörd. 14/1 14.30        
Lörd. 14/1 18.00
Sönd. 15/1 14.30
   
Fred. 20/1 19.00
Lörd. 21/1 14.30
Lörd. 21/1 18.00
Sönd. 22/1 14.30
   
Fred. 27/1 19.00
Lörd. 28/1 14.30
Lörd. 28/1 18.00
Sönd. 29/1 14.30

Lörd. 4/2 14.30
Lörd. 4/2 18.00
Sönd. 5/2 14.30


Biljettpris:
Ordinarie pris 330:- 
Pensionär/ ungdom  295:-


Förest. längd är 2 tim. och 15 min. inkl. paus