Vinterns skratt på Saga!
2021/2022 spelade vi komedin SOM MAN BÄDDAR…”  av Derek Benfield i översättning av Adde Malmberg.

Som man bäddar.... utspelar sig under en osedvanligt dimmig afton sommaren 1972. I en villa i Linköping upplåter Alice sitt hem åt väninnan Maj för ett kärleksmöte med Knut. Det visar sig dessvärre vara en mycket dålig idé eftersom Alice man Lennart oväntat återvänder till villan efter att ha tvingats avbryta sin flygresa till Stockholm på grund av den täta dimman.
Och som om det inte räckte dyker det också upp en flygvärdinna vid namn Britta. Eller är hon städerska? Men fru Andersson med de krumma benen är väl den som egentligen ska städa villan? Och skulle Bertil ha dykt upp om han inte råkat köpa några billiga blommor just denna kväll?
Ja, frågorna hopar sig i denna sanslöst roliga fars som är full av förväxlingar, svartsjuka, frustande lust och mycket nostalgi från det färgstarka 70-talet!

Det är en spelsugen ensemble som längtat efter att stå på scen och som kommer bjuda er på många skratt!

Östgöta correspondenten skrev i sin recension: 
Träffsäker fars i både tid och rum. Teater Leo tar oss med till 1970-talets Hjulsbro i en brittisk fars med alla de rätta ingredienserna. Teater Leo i Linköping tar med sin ensemble av sex roliga och rutinerade rävar väl vara på Adde Malmbergs översättning av den brittiske manusförfattaren Derek Benfields komedi ”Anyone for Breakfast?”.
....i andra får aktörerna ordentlig snurr på replikerna och publikresponsen eskalerar njutbart..... 
Scenen formligen badar i tidstypiska möbler, planlösningar och inredningsdetaljer, därtill elegant färgmatchade med, givetvis, periodens favoritfärg orange i främsta rummet....


Biljettpris:
Ord. 350:- pensionär 320:-
 

Årets härliga ensemble är:

Niclas Angerborn - Lennart
Är nog mest känd som komiker i åtskilliga revyer, farser och komedier. Spanska Flugan, Omaka Par, Casanova Sökes, Charleys Tant och Gröna Hissen är några´av alla de komedier Niclas medverkat i. Förutom att skådespela i årets uppsättning, regisserar han även ”SOM MAN BÄDDAR…”.

Jeanette Capocci - Maj
Jeanette är en uppskattad komediskådespelare och spelat både på Vallarnas
Friluftsteater i Falkenberg och på Krusenstiernska teatern i Kalmar. Hon har medverkat i flera teveproduktioner och privatteateruppsättningar
och sågs senast på Sagateatern i succén Gröna Hissen.

Lasse Olofsson - Knut
Lasse har dem senaste 34 åren gestaltat både komiska och dramatiska roller på teaterscenerna runt om i Östergötland. I dem över 100-talet olika produktionerna har man fått se honom spela i allt från turnerande barnteater till revy och komedi. Lasse är också producent och ljusansvarig för årets föreställning.

Suzanne Ernrup - Alice
En privatteaterräv med många uppsättningar i bagaget. Har även medverkat i åtskilliga filmer och teveserier. På senare tid i t.ex. Fröken Frimans Krig och filmerna om Lasse-Majas detektivbyrå. Suzanne medverkade senast på Saga i farsen ”I NÖD OCH LUST”.

Niki Gunke Stangertz - Britta
Niki har arbetat på Borås stadsteater, Örebro länsteater, Västmanlands teater, Riksteatern och på flera andra teatrar i Sverige. Hon har även varit med i flera film- och teveproduktioner. Niki medverkar också i radioteater och läser in ljudböcker.

Jens Söderhäll - Bertil
I åtskilliga år har Jens arbetat på Astrid Lindgrens Värld och agerat på flera av scenerna där. Han har också spelat fars, mordgåtor och annan teater. Dessutom är han en hejare på att sätta ihop och leda Kunskaps- och nöjeskryss, som han reser runt med på krogar och pubar runt om i Sverige.


 

Förest. dagar 2021-2022

Torsd. 30/12     18.30    
Fred.    31/12     14.30     
Fred.    31/12     18.00    
     
Lörd. 8/1            14.30        
Lörd.  8/1           18.00 
     
Lörd. 15/1          14.30
Lörd. 15/1          18.00
Sönd. 16/1         14.30

Fred.  21/1          18.30      
Lörd. 22/1          14.30     
Lörd. 22/1          18.00    
Sönd. 23/1          14.30    

Fred. 28/1          18.30      
Lörd. 29/1          14.30   
Lörd. 29/1          18.00  
Sönd. 30/1         14.30