Vi är oerhört stolta att få presentera svensk tv-historias största komedisuccé någonsin!

Svensson, Svensson!

I denna härliga komedi får ni se paret Svensson när de lämnar Vivalla och i stället skapar kaos, på ett vanligtvis lugnt och idylliskt pensionat, strax utanför Linköping.

Gustav och Lena Svensson har varit gifta i trettio år och det borde ju såklart firas storslaget! Men Lena är tveksam till om hon orkar med Gustav längre. Sedan barnen Max och Lina blivit vuxna och flyttat hemifrån ägnar han all vaken tid åt att kolla på fotboll på teve. Allt från Champions League till Islands pojklagsserie!
Lena bestämmer sig i alla fall för att ge Gustav en sista chans. Och han lovar Lena dyrt och heligt, att inte ägna en tanke åt fotboll, nu när de ska fira sin bröllopsdag på ett romantiskt pensionat. Dessvärre blir det inte så lätt som Gustav tror, då det visar sig att en av fotbollsspelarna från VM-landslaget 1994 också bor på pensionatet!

Den redan grumliga soppan kryddas dessutom med en kärlekskrank pensionatsägarinna, en tvivelaktig fästman, en falsk konstnär och pengar på vift!

Jösses, vilken röra! Kom och ha kul med oss på Saga!

Svensson, Svensson - på semester är skriven av författarna bakom tv-serien Tomas Tivermark/Michael Hjort/Johan Kindblom.
 

Boka Nu! Missa inte denna helgalna skrattfest som har premiär den 29 december 2024!
 

Biljetter köper du via länken nedan på Nortic.se
Du kan även gå till Rapps Foto på Nygatan 34, Linköping och köpa  biljetterna direkt av dem ( Bra att veta: Rapps Foto tar en admin. avg. på 30 kr/biljett )
Telefon för info: 0763201754

Finns även som Hotellpaket: För endast 995 kr./person kan ni nu göra som paret Svensson och ha en mysig helg på ett Strawberryhotell i Linköping, som även inkluderar teaterbiljetter till föreställningen.

Vår härliga ensemble:
 

Charlott Strandberg

Skådespelare och musikalartist som medverkat i en uppsjö teateruppsättningar,
såsom Cabaret, Annie, En värsting till syster, Fame och Rivierans guldgossar. Hon har spelat revy med Povel Ramel, showat med Magnus Uggla och gjorde rollen som Tanja i den svenska uppsättningen av Mamma Mia. I tv-serien Svensson Svensson spelade Charlott rollen som den snälla, men kanske inte alltid så smarta grannen Sara. Och nu, trettio år senare, axlar hon rollen som Lena Svensson på Sagateaterns scen!
 

Niclas Angerborn

Är nog mest känd som komiker i åtskilliga revyer, farser och komedier. Spanska
Flugan, Omaka Par, Casanova Sökes, Charleys Tant och Gröna Hissen är några av alla de komedier Niclas medverkat i. Han har också skrivit manus och regisserat ett stort antal föreställningar runt om i Östergötland. Han medverkade som kommissarie Magnusson i filmerna Hundraåringen och Hundraettåringen. Och nu tar han sig an rollen som den infantile ochegensinnige Gustav Svensson!
 

Lasse Olofsson

Med över 150 olika uppsättningar i bagaget dem senaste 40 åren inom både revy, komedi, fars, drama och barnteater så har Lasse gestaltat ett oändligt antal roller, både komiska och dramatiska. Man har kunnat se honom i bland annat Kuta och kör, Gröna hissen, Fröken Julie, Skaffa mig en tenor, Pettson och Findus och I nöd och lust. Gjorde succe´ i Strindbergs Hemsöborna som spelades i hela 3 somrar. Turnerar flitigt runtom i Sverige med Teater Fenix. I Svensson Svensson kommer han att gestalta fotbollslegendaren från VM-94, Tommy Franzén!
 

Suzanne Ernrup

En privatteaterräv med många uppsättningar i bagaget. Kuta och Kör, Det stannar i familjen, Linje Lusta, Karlsson på taket och Madicken. Suzanne har spelat på Dramaten och Riksteatern och även medverkat i åtskilliga filmer och tv-serier. På senare tid i till exempel Fröken Frimans Krig och filmerna om Lasse-Majas detektivbyrå. Suzanne har medverkat på Saga i Som man bäddar, I nöd och lust och SYLVIA. I Svensson Svensson spelar hon pensionatsägarinnan Linnea!
 

Marcus Fyrberg

Denna mångsidiga showman från Norrköping jobbar som musiklärare och
musikalartist. Tillsammans med sin fru driver Marcus produktionsbolaget WAOW Production som producerar barnföreställningar, farser, revyer, allsånger och shower. Som 10-åring debuterade han på Östgötateatern som lilleputt i Trollkarlen från Oz och har därefter medverkat i flertalet produktioner på samtliga scener i Norrköping. Nu ser han fram emot att återigen få spela ihop med sina vänner i Linköping.
 

Susanna Karlsson

Ursprungligen dansare från Valdemarsvik, som är utbildad vid Danscenter Stockholm och i New York på Broadway Dance Center. I Norrköping har Susanna medverkat i flera uppsättningar på Arbisteatern såsom Me and my girl, Showboat, La cage aux folles och ett flertal varietéer. 2015 sadlade hon om och flyttade hem till sin mjölkgård Stjärneberg. I teveprogrammet Bonde söker fru hade hon tur i kärlek, och hittade sin Hannes. Nu två barn senare, är Susanna redo att beträda tiljorna på Sagateatern.
 

Ellinor Johannisson

Denna linköpingstjej är utbildad på internationella Acting and Collaborative Theatre. Därefter har Ellinor jobbat flera säsonger på Sagolandet
Tomteland med musikteater för små och stora barn. Hon har också varit på turné med Teater Imba och producerat egen barnteater. Ellinor har även spelat teater i Gamla Linköping, medverkat i mordgåtor och gestaltat en elak styvsyster i Askungen på Sörby rundloge. Har även varit ett stående inslag i komikern Diyaris Youtube kanal.
 

Mikael Lindh

Denna aktiva scenpersonlighet från Mjölby har hunnit med en hel del i sitt
skådespelarliv. Ett tiotal olika mordgåtor runt om i Östergötland, turné med Alfons Åberg, Pippi Långstrump och Rasmus på Luffen och sågs senast i Askungen på Sörby Rundloge. I Landeryds hembygdspark har Micke roat publiken i ett antal komedier såsom Söderkåkar, Där fick du och Bäddat för galenskap. 2006 var året då Mikael Lindh stod på Sagateaterns scen senast.

Och vi kommer att komma ut med fler namn när dem är klara.......

Förest. dagar 2024-25

Sönd. 29/12   14.30    
Tisd. 31/12      14.30   
Tisd. 31/12      18.00    
   
Lörd. 4/1          14.30      
Sönd. 5/1          14.30      
Månd. 6/1        14.30       

Fred. 10/1        18.30
Lörd. 11/1        14.30      
Lörd. 11/1        18.00 
Sönd. 12/1       14.30
   
Fred. 17/1        18.30
Lörd. 18/1       14.30       
Lörd. 18/1       18.00       
Sönd. 19/1      14.30       
   
Fred. 24/1       18.30
Lörd. 25/1       14.30     
Lörd. 25/1       18.00     
Sönd. 26/1       14.30      

Fred. 31/1         18.30
Lörd. 1/2          14.30      
Lörd. 1/2          18.00      
     

Biljettpriser:
Ordinarie pris: 395:-
Pensionär/ ungdom: 370:-
(Ungdom är t.o.m 20 år)
Förest. längd är ca. 2 tim. + paus


Obs! Större grupper som är fler än 20 personer får grupprabatt och bokas via teaterleo@icloud.com