HJÄLTEN FRÅN STÅNGÅN

Årets komedi på Sagateatern vintern 2015/16 var Hjälten från Stångån. 

Kroppskontroll, tajming och improvisationsförmåga: en mångfald färdigheter som är uppenbara när Teaterexpressen än en gång bjuder på nyårsfars", skrev correns recensent efter den lyckade premiären.


Året var 1935 och vi befann oss hemma hos Torsten Pettersson i Linköping: Idag ska det firas bröllop och det kommer att bli en minnesvärd dag! På mer än ett sätt...

Mycket krånglar till sig i denna härligt klassiska komedi! Det är inte lätt att gifta sig när bröllopet blir till begravning, bruden får kalla fötter, hundar ska paras och gamla fästmän dyker upp i fel stund. Är verkligen Grosshandlare Pettersson den modige hjälte som han själv påstår? Detta och mycket mer avhandlas i vinterns stora skrattfest på Sagateatern i Linköping!

Så missa inte när Niclas Angerborn, Lasse Olofsson, Mia Poppe, Pernilla Parszyk och många fler möts i denna snurriga och lustfyllda fars av radarparet Franz Arnold och Ernst Bach.

Recensenten Helena Lundberg från corren skrev också bl.a :
... "I andra akten når det både nya höjder och publikens jubel"...."Aktörerna har snart den fullsatta salongen i sin hand. Och när slutscenen klingat ut vill applåderna inte ta slut."..... "Mia Poppe är rolig och kvick och fungerar utmärkt som Tuttas (Rebecka Dellskog) giriga mamma."....... "Jocke Johansson, förresten: Han bjuder på det roligaste och mest behärskade kroppsspråk jag sett på länge."... "Östergötland är begåvat med en hel kader duktiga skådespelare"....


De medverkande var:

Förest. dagar 2015-2016
Onsd. 30/12 19.00    
Torsd. 31/12 14.30     
Torsd. 31/12 18.00     
   
Tisd. 5/1 14.30
Tisd. 5/1 18.00
Onsd. 6/1 14.30
   
Lörd. 9/1 14.30    
Lörd. 9/1 18.00    
Sönd. 10/1 14.30
   
Fred. 15/1 19.00
Lörd. 16/1 14.30    
Lörd. 16/1 18.00
Sönd. 17/1 14.30
   
Fred. 22/1 19.00
Lörd. 23/1 14.30
Lörd. 23/1 18.00
Sönd. 24/1 14.30
   
Fred. 29/1 19.00
Lörd. 30/1 14.30
Lörd. 30/1 18.00
Sönd. 31/1 14.30


Biljettpris:
Ordinarie pris  295:- 
Pensionär/ ungdom 270:- 

 

Lars Olofsson

Veteran som gjorde sin första revy redan 1987 och har sedan dess medverkat i massor av revyer, farser, krogshower och barnföreställningar genom åren. Är även aktiv i Vadstena Nya Teater där han senast sågs i föreställningen Singelbussen och I AFTON MORD..

Mia Poppe

Välkänd artist med många strängar på sin lyra. Sång, dans och teater i en salig blandning. Mia har turnerat med Riksteatern och har synts på massor av privatteatrar i komedier och farser. Under många somrar har hon spelat på Fredriksdalsteatern tillsammans med Eva Rydberg och sin far Nils Poppe.

Jocke Johansson

Känd som underhållare, scenograf, snickare och kulturhistoriker. Sedan flera år tillbaka försörjer han sig även som skådespelare och föreläsare. På Sagateaterns scen har han medverkat i Omaka Par, Fullt Frisk!,  Skaffa mig en tenor och förra året gjorde han succé som betjänten Karlsson iCasanova sökes!

Jocke Gustavsson

En ung man som synts på Linköpings scener under många år. Barnteater, komedier, gatuteater och revy står på hans agenda. Man har kunnat se Jocke i bl.a. Ronja Rövardotter, Pettson och Findus, Hemvärn och Påssjuka och Söderkåkar. På Sagateatern har han medverkat i Skaffa mig en tenor och Casanova sökes!

Johan Moestedt

Skådespelare, musiker, låtskrivare. Denna Linköpingsprofil har synts på många scener runt om i länet. På somrarna skådespelar han i Astrid Lindgrens Värld och roar tusentals familjer. Han har medverkat i åtskilliga teateruppsättningar och sist han stod på Sagateaterns scen, var det i Omaka Par.

Niclas Angerborn

Ett känt ansikte i hela Östergötland. I åtskilliga revyer, krogshower, farser och komedier har han glatt östgötarna i över tjugo år. Han skriver, regisserar och skådespelar. Det är trettonde året i sträck han ställer sig på Sagateaterns scen för att roa sin publik!

Pernilla Parszyk

Kanske mest känd som en av karaktärerna "Judit & Judit" i Com Hem-reklamen. Men också en erfaren skådespelare och underhållare med många år i branschen. Kammarspel av Strindberg, farser, komedier och discoshow! Inget är främmande för denna mångsidiga artist.

Louice Ottosson

Trots sin ringa ålder är Louice en rutinerad skådespelerska, dansare och musiker. Hon har medverkat i revyer, musikaler och turnerat med barnteater. Utbildad på Performing arts School i Göteborg, men bor numera i Stockholm. Medverkade i förra årets succé Casanova sökes!

Rebecka Dellskog

Har under flera år medverkat i många olika teaterproduktioner. Förra året stod hon på Östgötateaterns scen i Sound of Music, och har också synts i Landeryds Hembygdspark i Hemvärn och påssjuka ochSöderkåkar. Medverkade i Skaffa mig en tenor på Sagateatern.

Linnea Arkevid

Skådespelerska från Norrköping. En energisk tjej med teaterutbildning, som gärna fyller sitt liv med olika spännande projekt. Arbetade som guide och skådespelare på världsutställningen Harry Potter - the Exhibition, när denna besökte Norrköping förra året.