HJÄLTEN FRÅN STÅNGÅN

Årets komedi på Sagateatern vintern 2015/16 var Hjälten från Stångån. 

Kroppskontroll, tajming och improvisationsförmåga: en mångfald färdigheter som är uppenbara när Teaterexpressen än en gång bjuder på nyårsfars", skrev correns recensent efter den lyckade premiären.


Året var 1935 och vi befann oss hemma hos Torsten Pettersson i Linköping: Idag ska det firas bröllop och det kommer att bli en minnesvärd dag! På mer än ett sätt...

Mycket krånglar till sig i denna härligt klassiska komedi! Det är inte lätt att gifta sig när bröllopet blir till begravning, bruden får kalla fötter, hundar ska paras och gamla fästmän dyker upp i fel stund. Är verkligen Grosshandlare Pettersson den modige hjälte som han själv påstår? Detta och mycket mer avhandlas i vinterns stora skrattfest på Sagateatern i Linköping!

Så missa inte när Niclas Angerborn, Lasse Olofsson, Mia Poppe, Pernilla Parszyk och många fler möts i denna snurriga och lustfyllda fars av radarparet Franz Arnold och Ernst Bach.

Recensenten Helena Lundberg från corren skrev också bl.a :
... "I andra akten når det både nya höjder och publikens jubel"...."Aktörerna har snart den fullsatta salongen i sin hand. Och när slutscenen klingat ut vill applåderna inte ta slut."..... "Mia Poppe är rolig och kvick och fungerar utmärkt som Tuttas (Rebecka Dellskog) giriga mamma."....... "Jocke Johansson, förresten: Han bjuder på det roligaste och mest behärskade kroppsspråk jag sett på länge."... "Östergötland är begåvat med en hel kader duktiga skådespelare"....