Skaffa mig en tenor
Spelades vintern 2013/2014 och blev en succé. Lysande recensioner och gott om folk i salongen. Ett stort tack till alla er som kom och tittade!

Corren skrev i sin recension: ” Sacramento, vilket skrattigt gung – och vilket tajt gäng!” …….”Uppsättningen måste med sina inalles åtta medverkande ses som något av en fullträff. ” Detta är bara några av dem lovord vi har fått.
Året är 1938 och Kungliga Operan firar sitt 40 års-jubileum! På Grand Hotell väntar man spänt på att den italienska världstenoren Tito Merelli ska anlända för ett exklusivt framträdande i rollen som Othello. Dessvärre är han försenad och hur gör man då? En hejdlös komedikarusell drar igång och involverar en operadirektör med klena nerver, ett besvärligt lik, två halvnakna kvinnor, en operatokig piccolo, för mycket rödvin och lugnande tabletter, 130 kg ruttna räkor, en svartsjuk hustru samt en rejäl portion galenskap! Missa inte denna väldsberömda komedi av Ken Ludwig. Efter stora framgångar på Broadway och West End kan den äntligen ses i Linköping! Varmt välkommen!

I rollerna ser vi: Carina Lidbom, Lina Hedlund, Lasse Olofsson, Niclas Angerborn, Rebecka Dellskog, Joakim Johansson, Joakim Gustavsson och Nettan Lekström.

 

Carina Lidbom
Blev folkkär med sin roll som Sunes mamma och har gjort massor av filmer och tv-serier genom åren. Carina har medverkat i bl. a ”Gäster med gester”, ”På spåret” och i ”Rederiet”. Hon är flitigt bokad på olika privatteatrar runt om i Sverige. Senast var hon aktuell med ”På bettet” tillsammans med bl. a Janne ”Loffe” Karlsson och Pernilla Wahlgren. En riktig komediräv!

Lina Hedlund
Är kanske mest känd som sångerska i Alcazar. Men har även gjort en av huvudrollerna i Ted Gärdestads-musikalen ”Sol vind och vatten” och spelat fars tillsammans med komikern Thomas Pettersson. Lina är en mångsidig artist som också dubbat en hel del animerade filmer, medverkat i Melodifestivalen och varit programledare.

Niclas Angerborn
En av de bofasta i TeaterExpressen. Regissör, skådespelare, manusförfattare och producent. Skriver krönikör i Corren och spelar krogshow på Vadstena Nya Teater. I januari är han dubbelt aktuell eftersom han både kan ses på Sagateaterns scen i rollen som Operadirektör och på bioduken i rollen som polis i ”Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann” i regi av Felix Herngren.

Lasse Olofsson
En av de bofasta i TeaterExpressen, producent och skådespelare. Har spelat i Linköping på privatteaterscenen sedan 1987. Är också aktuell i Vadstena Nya Teaters föreställning Heta Synder som spelas under våren 2014.

Joakim Johansson
Slottsfogde på Ekenäs slott, snickare och kulturhistoriker, men har också förgyllt flera av TeaterExpressens föreställningar med sina roliga rolltolkningar. Många minns honom som Henrik Fjellner i ”Spanska Flugan” eller som taxichaffisen Enok i förra årets fars ”Fullt Frisk”.

Joakim Gustavsson
Ny på Sagateatern och TeaterExpressen men inte på scenen. Har gjort flera roller på Friluftsteatern i Gamla Linköping. Polis, tjur, tupp och nu senast Madickens pappa. En av de drivande krafterna bakom den linköpingsbaserade teatergruppen Kulturaktörerna.

Rebecka Dellskog

Du har kanske sett henne som skådespelerska på Friluftsteatern i G.a Lkpg eller i Tage revyerna vid Dahlbergs café. Kombinerar sin medverkan i ”Skaffa mig en tenor” med teaterstudier i Stockholm. En duktig sångerska som dessutom dansar och spelar både piano och teater. En mångsidig artist!.

Nettan Lekström
Har arbetat på olika scener i Östergötland, främst Arbis, Skandia och Lilla Teatern i Norrköping. I Linköping med bl a Inge. L. Franzén och Rune Mistrén samt med Tjadden på Sjöbergska Friluftsteatern.


Speldagar    Tider
31/12             15.00
31/12             18.30

Lörd. 4/1       15.00
Lörd. 4/1       18.30

Sönd. 5/1      16.00

Fred. 10/1     19.00

Lörd. 11/1     15.00
Lörd. 11/1     18.30

Sönd. 12/1    16.00

Fred. 17/1     19.00
Lörd. 18/1     15.00
Lörd. 18/1     18.30
Sönd. 19/1    16.00

Fred. 24/1     19.00
Lörd. 25/1     15.00
Lörd. 25/1     18.30
Sönd. 26/1    16.00

Fredag 31/1  19.00
Lördag 1/2    15.00
Lördag 1/2    18.30


Biljettpris
Ordinarie 295:-
Pensionär/ungdom 270:-
Välkomna till en riktigt rolig kväll tillsammans med oss!